Per una reforma seriosa de la Meridiana

Data: 
Dissabte, 17 Juny, 2017 - 10:00
Lloc: 

Av. Meridiana entre Garcilaso i Olesa

El dia 17 de juny pel matí tallarem la Meridiana i us volem convidar a participar d'aquesta recuperació de l'espai públic, ni que sigui per unes hores!!

Ja fa uns quants anys que des de l'Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera es treballa per la pacificació de la Meridiana. Per posar un exemple, al maig del 2007 vàrem començar a demanar la pacificació de la via, però com se'ns va dir que no era via urbana, primer vam haver de demanar la descatalogació com a autopista-autovia, i va ser al 2011 quan va ser catalogada com a via urbana des de Glòries fins al Pont de Sarajevo. Com veieu, encara queden metres de Meridiana per ser catalogats correctament... i això és només l'inici per poder actuar directament sobre aquesta via. Al novembre del 2015 l'Ajuntament va iniciar un procés participat on plantejaven la reforma de la Meridiana, però serà un projecte llarg i encara queda molta feina per fer!

Per aquest motiu amb altres entitats dels barris afectats i entitats de ciutat preocupades per la contaminació de l'aire i la mobilitat sostenible hem creat Som Meridiana, una plataforma nascuda amb la voluntat de fer una reforma de la Meridiana seriosa, global i on es redueixi el número de cotxes que utilitzen la Meridiana per tal que la contaminació atmosfèrica també disminueixi. En aquest link podeu trobar els documents que hem elaborat fins al moment i que vam lliurar als mitjans el dia 25 de maig de 2017 a una roda de premsa on vam anunciar la signatura de TOTS els partits polítics d'un Compromís per a la reforma de la Meridiana i la festa que celebrarem el 17 de juny: https://drive.google.com/drive/folders/0Bxn5oNh_W0FQZVNDQlVmMzNCdTQ

Les lluites per l'espai públic són llargues... i a la Sagrera ho sabem molt bé. Per aquest motiu, us convoquem a participar amb les vostres entitats de la festa que farem el dissabte dia 17 de juny pel matí. Per demostrar que som molts i moltes els que pensem que l'Avinguda Meridiana s'ha de transformar davant de les necessitats de les persones que hi viuen a les ciutats.

Hi haurà dos focus d'atenció:

Per una banda, un debat de polítics, conduït per la Jordina Tarré, on vindran els representants de tots els grups municipals i també d'entitats i organitzacions ocupades i preocupades per la contaminació atmosfèrica i la mobilitat sostenible.

Per l'altra banda, tallarem de manera segura, i amb beneplàcit de la GU, la meitat de carrils de la Meridiana des del carrer Olesa fins a Garcilaso, així com el carril de pujada de Garcilaso. I serà allà on realitzarem totes aquestes activitats:

* Diables amb batucada.
* Taller de mobiliari urbà reciclant cartrons.
* Contacontes amb conte exclusiu de la Meri
* Xocolatada
* Informació de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire
* I esperem més activitats i participació per part vostra

És important que empoderem l'espai recuperat i per això us convidem a venir, a ballar, a jugar i a riure.

Us esperem i ens veiem el dia 17!!

Salutacions ben cordials,

@SomMeridiana

Organitza: 
Plataforma Som Meridiana
Fitxers Adjunts: 
Abast: