GLÒRIES - FINALMENT S’EXECUTARÀ EL TUNEL LLARG

AVANÇ MOLT IMPORTANT EN EL COMPROMÍS PER GLÒRIES

FINALMENT S’EXECUTARÀ EL TUNEL LLARG

Ha trigat dos anys, però l’actual Ajuntament de Barcelona, ha asumit que la solució contemplada en el Compromís per Glòries, de soterrar el trànsit entre Castillejos i la Rambla del Poble Nou, és la més encertada i la que respond a una reivendicació històrica veïnal que no es podía obviar i així es contemplava en l’acord signat a l’any 2007.
En el dia d’avui s’ha reunit la Comissió de Seguiment del Compromís per Glòries, per a rebre explicacions sobre la reanudació de les obres del túnel, paralitzades per la rescissió del contracte, en el tram Castillejos-Badajoz, rescissió a la que les associacions de veïns de l’entorn van donar suport.
La novetat fonalmental és que la licitació de les obres es realitzarà del Tunel complert, tal com van demanar els representans veïnals quan es van paralitzar al passat mes de maig. L’alcaldessa Colau ja ho va anunciar ahir a la roda de premsa que es va fer de glòries. Calia però, la confirmació de la comissió de seguiment i els detalls sobre la represa de les obres, el pressupost i el calendari.
Les obres s’iniciaran en el primer trimestre de 2018 i s’adjudicarà per blocs per tal d’evitar al màxim les ofertes temeràries, com va passar a l’adjudicació de la primera fase. La finalització del túnel llarg es preveu per a la primavera de l’any 2021
.
Barcelona 19 de juliol de 2017

Abast: