Acaben les obres del parc de les Glòries i la Meridiana

El 6 d'abril s'acaben les obres de la primera fase del parc de les Glòries i de l'avinguda Meridiana renovada, entre els carrers de la Independència i de Mallorca. Un cop finalitzats els treballs, aquests espais s'obren a la ciutadania.

Aquesta primera part del parc de les Glòries té 20.400 metres quadrats de superfície verda i més de 400 arbres. Es converteix així en un nou pulmó verd de la ciutat i suposa la transformació d’una part de l’espai que antigament estava dedicat per complet al trànsit rodat. Ara aquesta zona queda dominada per la Gran Clariana, una gran esplanada de gespa d’1,1 hectàrees, que permetrà gaudir del verd al bell mig de la ciutat.

El parc de les Glòries és un espai pensat per fomentar la biodiversitat i té peculiaritats que el diferencien d’altres parcs de Barcelona. A més d’aquesta Gran Clariana —que encara romandrà tancada unes setmanes més perquè hi arreli la gespa—, hi ha tres nodes de biodiversitat (espais que reprodueixen els hàbitats d’un bosc mediterrani a petita escala), un espai lúdic amb jocs infantils, una àrea per a gossos, un espai lúdic i esportiu per a joves o la rambla dels Encants, entre altres espais.

Abast: